Om oss og hvorfor GainGrowth?

Strategi med operativt og kunderettet perspektiv

Bedriftens omgivelser endres stadig raskere. Vi har en metode som gjør deg i stand til å ta best mulige valg i en omskiftelig verden. Vår systematiske prosess er utviklet gjennom samarbeid med noen av verdens fremste forskere innen strategi og markedsføring: Kotler, Porter og Clayton Christensen. Vår spesialitet er å forankre den tunge teorien i det operative, tilpasset  virkeligheten i norske bedrifter. Utgangspunktet er kundereisen og hvor verdier skapes. Vi har erfaring nok til å vite at denne prosessen øker bedriftens lønnsomhet, derfor gir vi også fornøydhetsgaranti.

Hvorfor GainGrowth?

GainGrowth ble etablert i 2006 etter at Professor Clayton Christensen, Harvard Business School hadde vært key note speaker på vårt Oslo Business Summit.

Grunnlag for 1 min pres med voice over

Vi kjenner de strategiske mønstrene, – og har en metodikk for å “lete” riktige steder. Forretningsutvikling skal være praktisk orientert, men samtidig ha nødvendig tyngde Kundereiser er en metode for å få kunderettet forretningsutvikling – viktig å forholde seg til strategiske rammer og vekstambisjoner. Kombinere strategisk innsikt med operativt arbeid.

Referanser gis på forespørsel